Шампионът в кралския клас при мотоциклетистите Кейси Стоунър нападна японските отбори Хонда и Ямаха, че се опитват да забавят по всякакъв начин неговия тим Дукати с исканията си за промени в правилника.

През миналия сезон Дукати бе най-наказвания отбор, а малко преди началото на новия също малко се е променило. Италианският холдинг често изказва неодобрението си, че не получава достатъчно признание за титлата, а Стоунър не е доволен от действията на опонентите си.

„Неприятно е, защото всички казват, че резултатите ми се дължат на странични фактори,” каза австралиецът пред „Таймс”. „Или тракшън-контрола или гумите, или моторът. Ядосвам се.”

„Сега японците се опитват да въведат нови правила, за да ни забавят. Само си помислете за човешките ресурси с които те разполагат, и нашите далеч по-скромни, а ето, че те сега да уплашени. Опитват се да използват политиката, за да свалят Дукати на земята. А просто трябва да работят по-здраво,” продължи младокът.

Стоунър обясни, че отношенията му с Валентино Роси също са се променили с течение на миналия сезон, когато стана ясно, че австралийският пилот е наистина добър на пистата.

„Началото на миналия сезон бе фантастично, тогава той ме признаваше, бяха наистина хубави времена,” каза още Стоунър. „Но в края на годината дори не искаше да говори с мен. Не му хареса, че дойдох и победих.”

На тестовете преди новия сезон Стоунър даде ясни индикации, че отново ще се бори за титлата. И той вярва, че Дукати са подобрили мотора – особено ускоряването, което и до момента бе много силно.