Председателят на организационния комитет на Гран при на България Румен Петков остана изключително доволен и радостен от поредната награда, която страната ни получи за най-добър организатор-домакин на състезания от спортния календар на шампионата по мотокрос фрийстайл. 

Статуетката, която олицетворява символът на Берлин (мечка) бе връчена на Петков от Марко Мантей, промоутър на Световния шампионат. 

"Тази награда не е подарена и не ни е дадена, защото сме много симпатични, а е обективна оценка за работата на целия ни екип. Отличието е много мотивиращо и се радвам, че за поредна година страната ни бе удостоена с тази висока чест. За да бъдеш организатор номер 1 се изисква много повече от усилен труд и работа в екип. Синхронът между инженерите от промоутърския екип и нашите специалисти беше перфектен от начало до край. Най-приятното от тази оценка е, че благодарение на прякото излъчване на „Нощта на скоковете“, милиардна аудитория във всички континенти чу и видя това, което направихме“, сподели Петков. 

Румен Петков и Богдан Николов с призьорите

източник: БФМ

Марко Мантей не спести похвали за организацията на шоуто, което се проведе пред над 10 000 зрители в зала „Арена Армеец“. 

"Поздравления за усилията, които положихте. Има някои места по света, където срещаме известни трудности, но тук се чувстваме абсолютно сигурни и сме щастливи, че работим с българската федерация по един отличен начин. Може би хората, които гледат шоуто, нямат яснота колко много труд, усилия и нерви коства изграждането и привеждането на залата във вида за самото състезание. Ще се радвам отново да дойда в България догодина за 6-ото поредно издание на „Нощта на скоковете“. Пожелавам успех на Богдан Николов и неговия екип в разрешаването на всичките си проблеми и се надявам да продължим успешно си сътрудничество и в бъдеще", заяви след шоуто Марко Мантей.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS