Минути преди да се качи на самолета към Доха за участие в кръг от световния шампионат, попитахме Петър Петров, от отбора на Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team, пет въпроса и ето какво ни отговори.

- Остават броени дни до началото на Световния шампионат по мотокрос за сезон 2016 в Катар. Как се чувстваш и готов ли си?
- Сезонът започва след няколко дни, чувствам се доста добре, всичко мина добре, не съм имал контузии по време на тази зимна подготовка. Добре е да започнеш сезона без контузии. С отбора направихме нужните тестове и аз мисля, че отиваме добре подготвени, но сезона е доста е доста дълъг, така че, ще гледам да мина без контузии и всичко ще бъде наред според мен. 

- През 2015 след като смени отбора и марката мотоциклет резултатите ти видимо се подобриха. На новия отбор ли се дължи това или на вътрешната ти мотивация?
- След като смених отбора просто резултатите дойдоха, моторът беше по-добър. Също така, след като постигнах резултати, дойде и мотивацията. Всичко си дойде на мястото. На базата на резултатите, подписах и договор за още две години и мисля, че сега в момента всичко е както трябва да бъде  и ще имам добри резултати през 2016.

- Как премина зимната ти подготовка?
- Зимната подготовка мина доста добре, направихме не-малко и необходими тестове на мотора, за амортисьорите и тн.. Имахме само едно състезание да проверим как вървят нещата. Състезанието също мина добре, така че мисля, че сме готови за Катар и началото на сезона.

- Кои ще бъдат силните ти страни през 2016 и  кои са най-големите ти конкуренти?
- За това кои ще бъдат моите конкуренти, мисля че това са всички които ще се борят за топ 5-6-7 в Световния шампионат. В момента не мога да кажа кои точно, но въпреки това Джефри (Херлингс), (Дилян) Ферадис, и (Александър) Тонков, както и всички останали , (Джеръми) Сюър…

- Какво мислиш за това, че през този сезон ще бъдете трима българи в Световния шампионат по мотокрос в клас МХ2?
- Трима състезатели в Световния шампионат, това мисля, че никога не се е случвало и е добре. Надявам се и тримата да постигнем добри резултати, но е доста жалко че караме с катарски лицезни което не е приятно, трябва да караме с катарски лицензи и ще караме с катарски лицензи, все пак сме българи, но в момента такава е ситуацията в България, за жалост такова е положението. Както казах, надявам се и тримата българи да се представим добре и това е най-важното, все пак сме българи и това е добре за България и искам скоро да се върнем и да караме с български лицензи и да караме за България.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS