Пилотът на Хонда Репсол Дани Педроса остана много доволен от спечелените пет точки в Гран При на Катар, първи кръг от шампионата в MotoGP. Испанецът кара с контузия, но успя да завърши 11-ти в състезанието, което бе отложено с един ден и се състоя в понеделник. До последно Дани не бе сигурен дали изобщо ще може да кара, тъй като все още изпитва болки в китката и коляното. Педроса претърпя операции на тези места, след тежка катастрофа на същото трасе в началото на март. Той не бе карал изобщо в периода между инцидента и първата тренировка за Гран При на Катар.

„Като цяло съм доволен от прогреса си през уикенда,” заяви Дани. „Подобрявах времената с всяка тренировка и се радвам че успях да взема пет точки, макар че съм и малко разочарован, тъй като тези точки можеха да са десет или единайсет.”

„Стартирах добре, а състезанието тръгна плавно от самото начало. След седем-осем обиколки обаче, започнах да усещам някакви вибрации в предната гума, които се усилиха с течение на времето. Позагубих контрола върху предницата и оттам времето ми се влоши, затова трябва да видим какъв е бил проблемът,” разказа Педроса.

„В края коляното ме болеше много, а лявата ми ръка се поизмори доста. Все пак, успях да завърша състезанието с няколко точки, което бе и целта, затова съм щастлив,” допълни Дани Педроса.

Той направи доста, за да остане на мотора си, когато Алекс де Анжелис с Гресини Хонда го блъсна. Педроса успя да остане изправен, макар и много трудно, след което коментира: „Имах доста физически проблеми, а де Анжелис ме удари много лошо по средата на състезанието. Мисля, че можеше да се избегне сблъсъкът, защото той спокойно можеше да ме размине чисто.”