Ръководителите във Формула 1 проучват възможността за провеждане на състезание от календара в британската столица Лондон. Това заяви един от директорите - Рос Браун, според който такова нещо може да се случи, но в покрайнините на града, а не в неговия център. Той отчете още, че евентуална надпревара няма да замести традиционния етап в Силвърстоун, а целта е и двете да съществуват едновременно.

"Тъй като провеждането на кръг от Формула 1 отнема минимум една седмица, няма да е удачно пистата да минава през центъра на Лондон. Ще се опитаме да я направим в покрайнините на града, където хората не трябва да се съобразяват с нас. Лондон е град с огромна спортна история и има голям ентусиазъм и традиции в състезанията с автомобили. Искаме да видим Лондон редом до Силвърстоун. Двете могат да се поберат в календара", заяви Браун за Evening Standard.

Лондон отдавна е обект на разговори във Ф1, но поради различни причини състезание така и не се е провеждало там. Собствениците на Формула 1 от Liberty Media искат да добавят нови градове към календара. Това ще се случи през 2020 г., когато Гран При на Ханой ще се проведе за първи път.