Формула 1 проведе под някаква форма Гран при на Бахрен в неделя. Това стана, след като редица фенове на моторния спорт предложиха надпреварата да се състои чрез електронни спортове и от организацията се съгласиха.

В точно същия ден състезанието трябваше да се проведе в пустинята Сахир преди вълната от отлагания на спортни събития заради пандемията от коронавирус да отмени всички елитни спортни надпревари. Смесица, представена от настоящи и бивши пилоти, изгряващи звезди и други знаменитости, се състезаваха един срещу друг на конзолната игра F1 2019.

Състезанието бе интригуващо, след като имаше хаос и донякъде недостиг на конкурентноспособност, тъй като 20-те състезателя преминали във виртуалната сесия не бяха с равни начела. F1 представи уникална визия на настоящите водачи Ландо Норис и Никълас Латифи, които се състезаваха срещу олимпийската легенда за колоездене сър Крис Хой, голфърът Иън Поултър, както и текстописецът Лийм Пейн.

Състезанието бе спечелено от тестовия пилот на Рено Гианю Жу, след като 20-годишният младок изпревари Филип Енг в средата на 14-ата обиколка. Резервният пилот на Мерцедес Щофел Вандоорн зае второто място, а Енг остана трети.

Голямата драма на състезанието бе приведена от анализатора на Формула 1 Джони Хърбърт, който бе въвлечен в два от най-паметните мига по време на състезанието. Трикратният победител в Гран при удари своя Алфа Ромео в бариерите на квалификацията, заради което стартира от 16-ата позиция.

Последва звезден старт от Хърбърт, който зае челните позиции след първия завой, ала премина през тревата и англичанинът бе наказан от стюардите.