„Много съм доволен, разбира се. Първи полпозишън за мен във Формула 1 в петия ми сезон. Надявам се, че ще е един от многото. Благодаря на отбора ми за автомобила, който ми предостави, за да спечеля. Имаше доста скорост в колата. Благодарен съм. Пистата тук не е лесна. Има трудни места, технични участъци”, сподели Валтери Ботас след първия си полпозишън.

Той ще тръгне първи в състезанието за Голямата награда на Бахрейн във Формула 1.

Шоу в Бахрейн, Ботас с първи полпозишън

„Първо искам да поздравя Валтери. Той положи много усилия. Всички в отбора положихме много усилия, за да се справим и сме първи и втори на старта. Мисля, че губих време в първия сектор на пистата. За утре ще поработя върху това. Като цяло съм малко разочарован, но съм сигурен, че утре ще бъде страхотна битка”, пък заяви съотборникът на Ботас в Мерцедес Люис Хамилтън.

„Доволен съм от начина, по който вървеше квалификацията. Във втората част на квалификацията стана ясно, че битката ще е много оспорвана. Просто се опитвах да спечеля още малко време навсякъде, но не се получи. За доста кратко време успяхме да постигнем доста аз и новият ми отбор. Няма нужда сега да започвам да мечтая за нещо по-голямо. Ще видим какво ще постигнем утре. Надявам се да успеем да вземем максимума от предстоящото състезание”, коментира Себастиан Фетел, който даде трето време в квалификацията в Бахрейн.

Ферстапен най-бърз в третата свободна тренировка в Бахрейн

Състезанието е в неделя, 16-и април от 18 часа и можете да го гледате в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT 2.

Зрелищни гледки преди квалификацията за Гран при на Бахрейн