Спортният директор на "Мерцедес" Тото Волф заяви, че не може да бъде обвинен нито Люис Хамилтън, нито Нико Розберг за катастрофата между двамата съотборници в първата обиколка на днешното състезание за Гран при на Испания във Формула 1.

"Нито един от тях не носи по-голяма вина", коментира Волф, след като се срещна поотделно с двамата състезатели след инцидента.

"Говорих и с двамата. Те естествено са ядосани от получилата се ситуация", каза още той, като допълни, че за него това е просто "състезателен инцидент".
Ники Лауда, почетен президент на "Мерцедес", обвини Хамилтън за катастрофата.

"Глупава постъпка. Можехме да спечелим състезанието. Люис беше прекалено агресивен. Трябва да говорим с тях и да чуем обясненията им. След това ще преценим какво да предприемем", заяви Лауда.

Световният шампион Хамилтън стартира от първа позиция, но беше задминат от съотборника си Розберг още на първия завой. Малко по-късно британецът опита да си върне първото място на една от дългите прави, но германецът направи защитна маневра и принуди Хамилтън да напусне пистата и да навлезе в тревата, от което британецът загуби контрол върху болида си, завъртя се и удари съотборника си. В следствие на катастрофата и двамата напуснаха надпреварата.

Лидерът във временното класиране Розберг беше спечелил първите четири състезания от сезона и беше в серия от седем поредни победи, която започна в края на миналата кампания.