Бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър сподели своята гледна точка за случилото се дотук през сезона във кралските гонки. Австралиецът се изказа критично към показаното от Ферари, но вярва, че италианците могат много бързо да преобърнат събитията.

„Определено Ферари е най-разочароващият тим досега. Още не успяват да нацелят точните настройки. Вярвам обаче, че техният сезон ще потръгне именно в Канада (където е следващият старт от календара – б.р.)“, каза ветеранът.

В същото време Уебър похвали своя сънародник Даниер Рикиардо за добрите му изяви с Ред Бул напоследък. „За мен той е пилотът във форма и осигурява нужните резултати. Той не би могъл да стори повече. За съжаление, грешката в бокса (по време на Гран При на Монако – б.р.) е част от играта. После бедствието беше необратимо.“

„Понякога просто трябва да поемеш тежкия удар. Това е тежко. Даниел имаше няколко много сложни уикенда, в които чувстваше, че е дал максимума, ала без резултат. Трудно е да преглътнеш такова нещо, особено когато правиш всичко по силите си. Това е дразнещо, но Даниел ще се върне в играта“, добави Уебър.