Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен отчете подобрението в представянето на отбора след лятната пауза, но също така призна, че е можел да се справи много по-добре в съботната квалификация за Гран При на Белгия. Финландецът ще стартира от трета позиция в неделното състезание, след като много малко не му стигна в битката с Нико Розберг (Мерцедес) и Макс Ферстапен (Ред Бул).

Розберг бе най-бърз във финалната фаза на квалификациите, а Ледения му отстъпи с малко над десета от секундата. Ферстапен пък даде по-добър резултат от Кими само със 17 хилядни.

„Всичко беше планирано, нямаше проблеми. Всичко се развиваше както трябва. В третата фаза от квалификацията допуснах грешка и отворих траекторията през един от завоите. Това не бе идеално, но втората ми обиколка беше много добра. Ако я сравня с тази от втората част на квалификацията, мисля, че можеше да е по-добре. Загубихме няколко секунди, с които можеше и да спечелим полпозишъна днес. Щеше да е интересно да се борим за челото“, каза Райконен.

„Състезанието все пак е утре. Ако сравняваме представянето ни от последните няколко старта, би трябвало да сме доволни. Можехме обаче и по-добре“, добави той.