Световният шампион Люис Хамилтън ще стартира от първа позиция в Гран При на Австралия, а след първата квалификация за сезона британецът бе в отлично настроение. На пресконференцията на първите трима Хамилтън изрази възхищение от работата на всички в Мерцедес и сподели, че за него е било наслада да кара. Той обаче е наясно, че в неделното състезание задачата пред тима ще бъде по-трудна.

„Доволен съм, свалям шапка на всички мои колеги в отбора, които вдигнаха сериозно темпото. Представяме се все по-силно. Вдъхновен съм от работата на всички, днес бе наслада да карам“, заяви Хамилтън.

„Имаше някои много силни обиколки със страхотно темпо от моя страна, без никакви грешки, направих това, което иска всеки пилот, постоянно да подобрява постиженията си. Да, много съм доволен.“

Хамилтън като български абитуриент след квалификацията

„Мисля да си почина тази вечер. Утре ще бъде по-трудно. Ограничената радио комуникация значи, че пилотът трябва да бъде много по-подготвен за различните промени. Развълнуван съм. Надявам се да се получи един спектакъл“, допълни Хамилтън.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS