Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че не разбира манията по социалните мрежи и медии, както и нуждата постоянно да уведомяваш приятели и последователи с какво се занимаваш в момента.

Фетел: Силата на Ферари е в отборната работа

Четирикратният световен шампион, който е лидер във временното класиране след първите 7 старта за 2017 година, никога не е бил много активен в интернет. Германецът вярва, че „Туитър”, „Истаграм”, „Фейсбук” и другите подобни платформи просто не са за него.

„Просто не разбирам защо постоянно трябва да казваш на всички с какво се занимаваш, къде си, с кого си”, сподели Фетел пред немската телевизия RTL. „Просто не изпитвам такава нужда, но в същото време не виня хората, които постоянно говорят за себе си.”

Ники Лауда пожела проблеми за Фетел, иначе...

„Смятам, че израснах в едно поколение, което е доста срамежливо и не обича да се вижда на снимки. Хората идват и ме питат: „Може ли да се снимаме?” и изведнъж вече са изчезнали. Понякога ги питам какво ще направят със снимката, а често отговорът е: „Нямам идея.” Друг път някой ще отвърне, че имат нужда от снимката, за да докажат на приятелите си, че наистина са ме срещнали. На такива отвръщам: „Едва ли тези хора са добри приятели, ако не ти вярват.” Трябва да призная, че много по-добре разбирам, когато стиснеш ръката на някого и после изживееш вашата среща”, добави Фетел.