Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че въпреки лошите резултати последните стартове преди лятното прекъсване в шампионата са били полезни за отбора. Германецът твърди, че благодарение на тях тимът е идентифицирал с голяма точност слабите страни на колата си и сега е готов да преобърне своя сезон.

Заради низходящата форма на „скудерията“ Ред Бул успя да им измъкне второто място във временното класиране при конструкторите в средата на първенството. „Знаем, че последните няколко състезания бяха много тежки, но също така и доста полезни“, заяви Фетел. „Успяхме да открием част от силните и слабите си страни в колата. Знаем къде трябва да фокусираме повече усилия. Това не ни беше ясно след първите състезания от сезона, но сега е очевидно.“

„Не беше най-приятният начин да го разберем. Не бяхме толкова конкурентни, колкото ни се искаше, но сега знаем какво трябва да направим. Всичко това отне време. Имаме план и втората половина от кампанията трябва да се развие много по-добре. Естествено, това зависи и от останалите отбори, но ние ще се концентрираме върху нас самите“, завърши четирикратният световен шампион.