Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо доста показателно коментира ситуацията си в шампионата. Испанецът заяви, че 11-ото му място в квалификацията за Гран При на Мексико е било най-доброто, на което тимът да се надява, а това не е никак радващо.

Още в петък двукратният световен шампион направи същата сметка, като заяви, че Макларън просто не разполага с достатъчно конкурентна кола. Испанецът опита да извлече максимума със супермеки гуми във втория етап от квалификацията, ала въпреки всичко остана извън битката за челните 10 места на стартовата решетка.

„Не е много хубаво да бъда щастлив, че съм на 11-о място. С оглед настоящата ситуация смятам, че това беше най-добрият възможен сценарий. Преди няколко старта се борехме за 7-ото и 8-ото място, сега борбата е за 9-о и 10-о“, каза Алонсо.

„Нуждаехме се от малко късмет и хирургическа прецизност, за да вземем 11-ото място. Смятам, че ще стартирам с меките гуми. Супермеките деградираха много бързо в тренировките, така че ще е рисковано да потегля с тях. Трасето обаче се подобрява и усещам гумите доста по-добре. Имаме шанс, ако пилотите на първите 10 позиции не успеят да се нагодят достатъчно добре. При това положение ще се опитаме да се възползваме“, коментира Алонсо.

Състезанието за голямата награда на Мексико стартира в неделя от 22 часа българско време. Можете да го проследите в пряко предаване на онлайн платформата GONG PLAY и в ефира на телевизия DIEMA SPORT.