„Невероятно е. Доста време ми отне. Повече от 80 състезания, но си струваше очакването и пътя, по който минах, научавайки всички тънкости. Тази възможност, която се появи пред мен бе невероятно важна. Имахме не съвсем очаквана първа фаза на сезона. Битката с Ферари е много оспорвана. Не е идеално да стартираш от втора позиция. Успях да стартирам добре. Искам да благодаря на всички местни фенове тук голямо благодаря”, коментира Валтери Ботас след триумфа си в състезанието за Голямата награда на Русия във Формула 1.

Интервютата веднага след награждаването в Сочи направи бившия собственик на тим във Формула 1 Еди Джордан.

Себастиан Фетел, който завърши втори пък коментира: „Очевидно опитах всичко, за да мога да настигна Валтери. Мислех, че Маса ще ме пропусне, но не бях сигурен какво ще направи. Загубих малко повече време, но няма значение – днешният ден е твърдо за Валтери Ботас. Имах добра преднина пред Кими и се надявах Валтери да има проблеми, това бе планът. Стартът ми бе близък до Валтери, но той имаше много силен ефект на изтеглянето. Просто от там мога да кажа, че той спечели състезанието.”

„Благодаря на феновете за подкрепата. Щастлив съм от това. Искам да ги зарадвам с нещо повече от третото място. Не направих много добър старт. Все още не сме там, където очакваме. Нищо кой знае колко не се случи след старта. Сигурен съм, че в даден момент с екипа ми ще достигнем до мястото, което очакваме. Пилотите в челото сме близко един до друг и малките детайли определят представянето”, сподели Кими Райконен, който завърши трети в Сочи.