Двукратният световен шампион от Формула 1 Мика Хакинен вярва, че състезанието в Унгария е доказателство за сериозното изоставане на Ферари в битката за отличията. Според финландеца вече е ясно, че „скудерията” отстъпва и на конкурентите си от Ред Бул.

В последните 4 старта преди настъпването на лятна пауза Макс Ферстапен успя да вземе две победи, а на „Хунгароринг” имаше всички шансове да постигне още една, но загуби битката с Люис Хамилтън (Мерцедес). Към момента Ферари все още е пред Ред Бул в класирането при конструкторите, но Хакинен счита, че това може много скоро да се промени.

„Макар че Себастиан Фетел завърши на трето място, Ферари просто не беше част от състезанието в Унгария”, коментира скандинавецът в регулярната си колонка. „Те трябва да се върнат в играта на „Спа” и „Монца”, където тяхната скорост в правите ще има тежест. Ясно е обаче, че колата им става все по-неконкурентна с всяко изминало състезание.”

„Сега не просто не могат да надвият Мерцедес, но вече изостават и зад болидите на Ред Бул с двигатели на Хонда. Очаквам втората половина на сезона да бъде доста по-различна от първата.”

„Очаквам Ферари да натисне много здраво за победи (тимът все още няма нито една през 2019-а – б.р.) на „Спа” и „Монца”, но Ред Бул и Хонда също ще търсят продължение на развитието си. Мерцедес вече не може да счита своята доминация за даденост”, добави Хакинен.