Люис Хамилтън триумфира в инфарктната надпревара за Гран При на Саудитска Арабия, надвивайки големия си опонент Макс Ферстапен след едно епично състезание и множество обрати. Двамата дори се удариха около 38-та обиколка, но продължиха участието си на пистата, а Ферстапен получи и 5-секундно наказание. Тройката беше завършена от Валтери Ботас. Състезанието беше съпътствано от две спирания и много виртуални коли на сигурността. 

18 снимки

От пол позишън стартира световния шампион Люис Хамилтън, а големия му конкурент Макс Ферстапен тръгва трети, като ще трябва да се изкачи поне едно място нагоре. На първо редица, до британеца, започва финландеца Валтери Ботас. 

След първите обиколки двамата пилоти на Мерцедес успяха да се укрепят на първите две места, но нидерландецът Ферстапен се доближаваше постоянно до финландеца за второто място. 

В 10-та обиколка един от опашкарите в колоната Мик Шумахер се удари на един от завоите и трябваше да излезе кола на сигурността. В този момент Валтери Ботас и Люис Хамилтън влязоха в бокса, докато Макс Ферстапен реши да остане на пистата. Този ход можеше да бъде нож с две остриета.

Няколко обиколки по-късно, в 14-та, беше временно спряно състезанието, което наложи повторен рестарт. Мъките в Саудитска Арабия обаче продължиха, след като Шарл Льоклер извади от играта Серхио Перес, а Никита Мацепин се вряза в задницата на Джордж Ръсел. Така състезанието беше спряно за втори път. 

След втория рестарт на надпреварата Ферстапен направи чудесна първа обиколка, след което обаче Хамилтън се залепи зад нидерландеца и двамата започнаха люта гонитба. 

Нещата лека-полека започнаха да стават все по-напрегнати между двамата, а кулминацията дойде в 38-та обиколка. След като Макс Ферстапен се опита да върне позицията на Люис Хамилтън, британецът заби носа си в гумата на болида на нидерландеца, но за щастие и двамата продължиха безпрепятствено на първа и втора позиция. Инцидентът обаче остана под разследването на стюардите. 

В крайна сметка обаче младият нидерландец беше наказан с 5 секудни, а половин обиколка по-късно той остави Хамилтън да го мине, за да може британецът да поведе.