Люис Хамилтън и Нико Розберг продължават ожесточената конкуренция по между си този сезон във Формула 1. На пистата и в класирането. Люис Хамилтън е новият лидер във Формула 1 и кой знае дали Нико Розберг ще успее да се възстанови. Не защото германецът не може, а просто, защото Хамилтън продължава да доказва, че може да направи каквото иска и когато поиска.

В Унгария, победата бе спечелена на старта. В първите 620 метра англичанина изпревари Розберг и мисията бе изпълнена. Състезанието приключи там. После Люис си поигра с Мерцедеса си до финала и е на път да влезе при легендите. Болидът му нямаше никакви сериозни проблеми и Хамилтън ускори само, когато съперника му се доближи толкова, че да опита изпреварване.

Само 11 кръга след началото на сезона от силното начало на Нико не остана и помен. Розберг тръгна с четири поредни успеха, но с пет успеха в последните 6 състезания Хамилтън го изпревари. Нико е достатъчно силен психически, за да не се предаде. Но задачата му няма да е лека. Още повече, че съотборника му показва пълния си потенциал.

Единственото, което Хамилтън не беше демонстрирал до момента е силен старт. Но в неделя го направи перфектно и само помаха за бай бай на останалите. Пистата в Унгария сякаш е специална за Люис. Това беше петата му победа на трасето.

За Розберг остава да се надява, че битката не е загубена. Този сезон на трасето двамата пилоти на Мерцедес често влизаха в контакт. Катастрофите помежду им явно оказаха по-голямо влияние върху германеца, отколкото върху световния шампион. Сезонът вече е преполвен, а инерцията, която имаше Розберг в началото, сега е на страната на Хамилтън.