Британецът Люис Хамилтън стартира от пол-позишън и спечели Гран При на Италия във Формула 1 на пистата Монца. След победата си Хамилтън излезе начело в генералното класиране за първи път през този сезон. Трикратният световен шампион, който стартира от първа позиция за рекорден 69-и път, огорчи огромното море от фенове на Ферари, които останаха разочаровани. На 2-о място се нареди съотборникът му Валтери Ботас, а трети остана пилотът на Ферари Себастиан Фетел. 

За Хамилтън победата е шеста през сезона в 13-ия старт и общо 59-а в неговата кариера. С успеха си Хамилтън преодоля дефицита от 7 точки след Фетел и вече води с 3 на върха в класирането за световния шампионат. Фетел е 2-и в генералното класиране с 235, трети е Валтери Ботас със 197. След две седмици най-комерсиалното автомобилно състезание се мести в Сингапур.

Състезанието на „Монца“ определи и новите победители в играта на Heineken и Gong.bg.

Наградите са осигурени от мърчандайза на Ф1 и Heineken.

Комплект от 2 стъклени чаши за бира Heineken печелят Борислав Беремски, Таня Запрянова-Тараф, Петранка Димитрова, Венцислав Николов и Станимир Стойков.

F1 бутилка за вода получава Евгени Асенов.

F1 шапки отиват при Петя Дикова и Мирослав Мичев.

Спечелилите участници трябва да потвърдят приемането на наградите при получено обаждане от страна на Организатора.

При получаване на наградата спечелилите я участници трябва да докажат, че са пълнолетни чрез представяне на документ за самоличност.

Бъди готов за новия старт на играта за Гран При на Сингапур.