Бившият пилот от Формула 1 Ярно Трули не смята, че ситуацията на Фернандо Алонсо ще се промени особено след трансфера му от Ферари в Макларън.

Испанецът напусна „скудерията“ заради слабите резултати и невъзможността да се бори за титлата, ала Трули – който беше съотборник на Алонсо в Рено преди повече от десетилетие – не вижда как нещата ще бъдат по-различни при „сребърните стрели“.

„Мисля, че след 5-годишен брак с Ферари, който не доведе до световна титла, както Фернандо очакваше, е нормално нещата да приключат за двете страни“, коментира 40-годишният Трули.

„И Фернандо, и Ферари искаха победи и титли.“

„Това беше естественият край. Сега Алонсо отиде в Макларън, а това, за жалост, не изглежда като по-добра опция от Ферари. В момента няма по-добро място от това зад волана на болид Мерцедес.“

„Опциите са много малко, защото качеството на Формула 1 драстично спадна. Има само няколко тима, които могат да си позволят да развиват двигателите, тъй като бюджетите са високи и икономическата ситуация не помага. Това свива възможностите за избор, както беше при Фернандо.“

„Ситуацията е трудна и не е леко да я приемеш, защото очевидно се бориш за победи. За мен Алонсо ще има нов тежък сезон с Макларън. Не му го пожелавам, но нещата не изглеждат добре. Единственото хубаво в цялата ситуцаия е, че Фернандо ще бъде добре платен. От техническа страна обаче не виждам как Макларън ще отговори на темпото, което водещите два или трима ще наложат“, допълни Трули.