Техническият директор в Уилямс Пат Симъндс заяви, че много харесва Фернандо Алонсо като пилот, но за жалост испанецът е извън бюджета на отбора му.

В момента двукратният световен шампион е един от най-високоплатените състезатели във Формула 1, като прибира по-солидно заплащане дори и от актуалния носител на титлата Люис Хамилтън (Мерцедес).

„Когато казах, че смятаме да харчим за своята кола, нямах предвид, че не бихме могли да си осигурим някоя суперзвезда. В момента просто имаме зони, в които демонстрираме слабости, и те са приоритет“, коментира Симъндс.

„Ако например Фернандо Алонсо дойде при нас, ние ще се възползваме от това по всякакъв начин. Щяхме да се опитаме да му подсигурим всичко, от което се нуждае. Ако обаче действително трябваше да плащаме неговата заплата, може би не трябваше да ядем нищо в течение на година“, пошегува се шефът на Уилямс.

„Фелипе Маса и Валтери Ботас са перфектни за отбора. Двамата работят много добре заедно. Те наистина са съотборници и си помагат един на друг, затова и резултатите им са много близки“, завърши той.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS