Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Нико Розберг се изказа джентълменски за своя партньор и световен шампион Люис Хамилтън. Германецът сподели, че не изпитва никакво удоволствие от колебливите изяви на Хамилтън.

Британецът спечели двете квалификации в Австралия и Бахрейн, ала направи много слаби стартове в самите състезания, които бяха спечелени от Розберг. Така германецът има преднина от 17 точки пред съотборника си в индивидуалното класиране, но не се съмнява, че скоро Хамилтън ще се върне към най-доброто, на което е способен.

„Нямам причина да се радвам на неговите проблеми. Просто съм фокусиран да си върша работата и да правя перфектни стартове, като беше в Бахрейн, и да го побеждавам по този начин“, каза Розберг.

„В същото време ми е ясно, че Люис ще се преобърне нещата. Знам, защото беше толкова силен през изминалите два сезона. Аз не съм променял моя подход. И през миналия сезон дадох всичко от себе си, но просто нещата не се развиха добре за мен. Това е основната разлика до момента“, добави германецът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS