Нико Розберг не се опита да изкриви нещата, и призна превъзходството на Люис Хамилтън, като най-добър пилот през сезон 2014 във Формула 1.

Хамилтън стана шампион, след като Розберг не успя да се конкурира с него по никакъв начин в последното Гран При от сезона, в Абу Даби.

"Разочарован съм много, имах добър шанс днес. Не се получи, но в крайна сметка нямаше значение аз на кое място съм, защото Люис спечели честно и почтено днес. Няма да се оправдавам с техническите проблеми при мен - той заслужаваше да спечели днес и заслужаваше да спечели титлата," коментира Розберг за съотборника си в Мерцедес.

"През тази година, той бе малко по-добър от всички, така че е напълно заслужено да е шампион. Той бе най-добрият пилот този сезон," добави Розберг.

"Между нас се получи страхотна битка, заради това аз се състезавам. Беше много напрегнато на моменти, но бе и фантастично изживяване. Да имаш толкова мощна кола е невероятно," каза още немският пилот.

"Имам достатъчно силни опорни точки, от които да надграждам догодина. Подобрявам представянето си в квалификациите, но трябва да се представям и по-силно в състезанията. Знам къде са слабите ми страни, и ще работя върху тях, не е лесно, но знам, че мога," завърши Розберг.