Пилотът на Макларън Кевин Магнусен не скри, че му е било трудно да приеме решението на отбора, който предпочете дуото Фернандо Алонсо-Дженсън Бътън като екип за 2015 година.

„Сребърните стрели“ се нуждаеха от повече време, за да избистрят кой ще бъде партньор на завръщащия се испанец. От гледна точка на възрастта Магнусен имаше коз като вариант за дългосрочното бъдеще, но явно разликата в точките между него и Бътън (71 повече в полза на британския ветеран) се оказа решаваща.

„Първо и преди всичко – аз все още съм част от този отбор и имам работа за вършене“, коментира 22-годишният датчанин, който беше понижен до тест-пилот. „Би ми се искало да се състезавам някъде, но засега няма нищо определено и ще преценяваме. Ще си взема една-две седмици почивка преди наистина да разгледам този въпрос.“

„Трудно ми беше да приема решението. Когато стигнеш до Формула 1, очаквах доста неща, а аз вярвам в себе си и съм убеден, че мога да постигна много. Както Рон Денис се изрази, моята кариера е паузирана и това не е хубаво нещо. Аз обаче все така вярвам, че имам бъдеще във Формула 1 като пилот и това е, с което разполагам в момента.“

„Вярвам в себе си, вярвам в Макларън и мисля, че когато се върна във Формула 1 ще бъда по-зрял и по-опитен“, каза още Магнусен.