Дебютантът във Формула 1 Андре Лотерер се надява да получи още един шанс в шампионата, тъй като първото му участие с Кейтъръм приключи след едва няколко обиколки.

Германският пилот бе предпочетен вместо опитния Камуй Кобаяши за Гран При на Белгия и дори се пребори за по-висока позиция в квалификацията в сравнение със съотборника си Маркус Ериксон.

Лотерер потегли от 21-о място на стартовата решетка, но състезанието за 32-годишния немец приключи във втората обиколка заради технически проблем с болида. „За съжаление дори не можах да се изпотя. Наистина очаквах да направя добро състезание и стартирах добре, но излетях в завой номер 17 заради внезапна загуба на мощност“, обясни Лотерер.

„Отборът и Рено (доставчикът на двигатели – б.р.) ще разследват случката и ще видят какво се е объркало. Жалко е, но съм доволен от уикенда – не направих грешки и свърших прилична работа. Естествено, щеше да е по-добре да финиширам и да изкарам пълно Гран При.“

„Това бе невероятна възможност, макар и кратка, ала това е да се състезаваш. Не сме говорили дали ще имам още едно състезание, но би ми харесало да получа такава възможност“, завърши Лотерер.