Бившият пилот от Формула 1 Ярно Трули смята, че във Ферари няма да тъгуват особено заради раздялата си с испанеца. Италианецът беше дългогодишен партньор на двукратния световен шампион в Рено и сам заяви, че понякога е много трудно да се работи с Алонсо.

33-годишният състезател се премести в Макларън след 5 сезона при „скудерията“, които така и не му донесоха чаканата трета титла. Настоящият му тим поне засега среща доста трудности с новите хибридни турбо двигатели, което навежда Трули на мисълта, че някогашният му партньор е направил лош избор.

„Себастиан Фетел внесе свежа глътка въздух в отбора, която липсваше преди заради не съвсем идеалните взаимоотношения с Алонсо. Работил съм с него и знам, че е трудно“, коментира Трули.

„Сега като мениджър на тим (във Формула Е – б.р.) бих предпочел Фетел пред Алонсо.“

„Преди началото на сезона нямаше да заложа и пени за победа на Ферари. Оттук нататък те могат да започнат да дишат във врата на Мерцедес. Според мен за тях това бе напълно неочаквано, но си мисля, че имат още карти в ръкава, които не са изиграли. Следващият старт ще ни каже доста“, допълни Трули.