Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер за пореден път разкри подробности около нестабилните отношения с доставчика на двигатели Рено.

Атмосферата между партньорите започна да се влошава още миналия сезон, но през настоящата кампания изоставането на френската компания и дефектите в нейните части съвсем нажежиха страстите.

„Много се изговори и изписа за връзката между Ред Бул Рейсинг и Рено“, коментира Хорнер в интервю за френска медия.

„Ако не успеем да си намерем нов партньор за двигателите, то тогава ще се наложи да напуснем Формула 1.“

„Проблемът ни в момента е, че нямаме търпение. Искаме веднага да се върнем там, където бяхме, или поне възможно най-бързо. Да подобриш двигателя обаче изисква много повече време в сравнение с шасито.“

„При нас разочарованието дойде през зимата, когато очаквахме значителен напредък, какъвто не видяхме. Трудно е да отговарям от името на Рено. През последните 5 години техните двигатели ни донесоха четири титли, така че и те със сигурност не харесват ситуацията. Следващите седмици ще бъдат много важни.“

„Дитрих Матешиц (собственикът на Ред Бул-б.р.) и Хелмут Марко (съветник в отбора-б.р.) са много прями и честни. Те никога не са говорили чрез сухи прес съобщения – винаги изразяват мислите си много ясно и без да крият нищо. Това, което чувстват в момента, е огромно разочарование. Трябва да разберете, че бяха направени много обещания и нито едно не беше спазено. В Милтън Кийнс познаваме добре качествата на Рено, затова просто да си затворим очите не би било редно“, добави Хорнер.