Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо демонстрира самочувствие, като заяви, че може да победи всеки от колегите си в шампионата, стига да кара същата кола, с която разполага и противникът му.

Двукратният световен шампион няма победа от 2013 година досега, тъй като в този период беше част от Ферари в един от най-слабите периоди на „скудерията“, а после премина в Макларън, който все още опитва да се върне към славното си минало.

„Винаги съм уверен, че мога да победя всеки. Не вярвам, че съм по-добър от когото и да било по отношение скоростта в квалификациите, не смятам и че превъзхождам някого при мокри условия, сухи условия, в квалификация или състезание. Но ако ме сложите в същата кола при еднакви условия като всеки друг, ще го надвия“, коментира испанецът.

„Може би не съм най-добрия във всички секции от трасето, но накрая ще съм победител. Дали смятам, че мога още веднъж да стана световен шампион? Да, определено.“

„Не мисля, че точно в момента пилотите като цяло се наслаждават на състезанието. Не може да сме 6-7 секунди по-бавни, отколкото преди 10 години. Така не е забавно. Винаги пестим нещо – пазим гумите, горивото, батериите. Всичко е коренно различно от това, което диктуват инстинктите ни. Надявам се през следващия сезон шампионатът да се завърне към обичайния си стил“, завърши Алонсо.