Ветеранът във Формула 1 Дженсън Бътън призна, че се надява Гран При на Абу Даби – последното от календара в шампионата за 2014 година – да не се окаже и финалното в кариерата му.

От неговия тим Макларън все още пазят мълчание относно пилотския състав за новия сезон, като се говори, че по всяка вероятност Фернандо Алонсо отново ще кара за „сребърните стрели”. Испанецът вече обяви, че напуска Ферари, а е много вероятно шефовете на Макларън да се разделят с 34-годишния британец и да оставят обещаващия Кевин Магнусен.

„Всичко ти минава през главата – това се случва през последните месеци”, откровен бе Бътън. „Когато карам, нищо не е по-различно. Чувствам се у дома. Разбира се, когато си извън болида всичко изглежда малко по-особено.”

„Най-вероятно бих се наслаждавал да карам още малко време, защото още съм далеч от въпросите, все още хората в питлейна не ми се подсмихват повече от нормалното, а и не ми изглеждат по-недоволни.”

„Ситуацията е странна, наистина е така. Когато си извън автомобила, не си сигурен как точно се чувстваш. Надявам се това да не е последното ми Гран При. Наистина, защото усещам, че мога да дам още много.”

„Разбира се, винаги една част от теб си мисли, че нещата може и да стоят точно така. Затова трябва да се наслаждаваш на мига, докато можеш”, каза Бътън.