Шасито на Макларън може да се окаже най-доброто във Формула 1 преди началото на европейските кръгове, категоричен е пилотът на тима Фернандо Алонсо след първите официални тестове. Испанецът обаче подчерта, че не вижда скорошен край на пълната доминация на Мерцедес. 

Алонсо: Пенсиониране?! Учуден съм

"Целта ни е да разполагаме с най-доброто шаси и тя е постижима. Може би в европейските състезания това ще си проличи най-добре. Но също така мисля, че доминацията на Мерцедес съвсем не е приключила. Те са много, много силни. В момента правят доста интересни неща, защото продължителните серии ще им дадат ясна визия за автомобила им. А като прибавим и огромния потенциал на пилотите, Мерцедес са по-силни дори и от миналата година", каза 2-кратният световен шампион след първия си пълен тренировъчен ден в Барселона. 

"Няма да бъде лесно да печелим с Макларън, но аз се гордея с моя тим и свършената работа през последните два месеца. Първият ми пълен тест мина добре, но все още не сме разкрили потенциала на този автомобил", добави испанският пилот на Макларън.

Първият пълен ден на Алонсо на пистата премина предимно през проверка на аеродинамиката, температурата и управлението на болида. Испанецът завъртя 119 обиколки на пистата в Каталуня при сравнително бавно темпо, но обеща скорост с по-меките гуми и по-малко гориво./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS