Организаторите на Формула 1 обявиха, че евентуалният дебют на шампионата в Маями ще се отложи с поне една година и това ще се случи през 2020 година.

След като преди дни бе обявено, че Градския съвет в крайбрежното селище тази седмица ще гласува дали да подпише договор с Либърти Медия, впоследствие процедурата се отложи за септември. Затова Ф1 реши състезанието да се проведе най-рано през 2020- а.

Отпадането на Гран При на Маями от календара за догодина означава, че той най-вероятно ще се състои от 21 състезания, като Германия ще загуби своето място.

Потенциалната надпревара във Флорида ще е втора такава в САЩ, като ще се присъедини към Гран При на САЩ, провеждащо се в Остин, Тексас. Отпадането на Маями, също означава, че финалният етап от сезона няма да се размества и състезанията в Остин, Мексико и Бразилия най-вероятно ще запазят местата си.

Следващият старт във Формула 1 е Гран При на Унгария тази неделя, като надпреварата ще може да наблюдавате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA от 16,10 часа.