Консорциумът, притежаващ Формула 1 Либърти Медия обяви катастрофални финансови загуби, които COVID-19 кризата нанесе на Формула 1. В отчета за първата четвърт на годината от организацията съобщават, че приходите са занижени от 246 милиона долара по същото време през 2019 до едва 39 милиона – спад с 84%. По време на въпросния период трябваше да има състезания в Австралия и Бахрейн, но те бяха отменени заради пандемията. За въпросните месеци януари, февруари и март основните приходи от такси, спонсорство и излъчване трябваше да възлизат на около 198 милиона долара, но реално организацията е получила само 13 милиона.

От Либърти Медия обясниха:

„След като нямаше спортни събития през първата четвъртина на 2020-а година, основните приходи на Формула 1 се състояха от спонсорски договори, които не са свързани с официалните стартове. Подобно на това, други приходи като Падок Клъб и други събития на място са напълно занулени. В момента нямаме очаквания, че ще има състезания и през втората четвъртина от годината“.

От Формула 1 все пак се надяват, че ще могат да проведат 18 състезания до края на 2020-а, но всички те ще бъдат при закрити врата. За момента се планира сезонът да започне през уикенда на 3 – 5 юли в Австрия. От Либърти Медия добавят, че не са извършвани плащания към отборите, чиито разходи са спаднали от 52 до 43 милиона долара за последната година. През 2019-а те са получили общо 93 милиона долара за същия период. Либърти Медия продължава:

„Не сме извършвали плащания към отборите, след като те се определят на базата на представянето им състезание по състезание“.