След вчерашната среща на Световния съвет за автомобилен спорт към ФИА са били уточнени доста детайли около провеждането на състезанията от Формула 1 през тази година. Очаква се още следващата седмица да бъде публикуван нов календар за първенството. Най-сериозната промяна в програмата спрямо обсъжданите досега варианти е преместването на Гран при на Унгария след двете надпревари в Австрия.

Разстоянието между Ред Бул Ринг и Хунгароринг е само 420 км. Границите в Централна Европа се отварят и транспортирането на кервана ще стане лесно.

След това могат да се проведат две състезания на Силвърстоун – през август. Така ще бъдат избегнат проблемите с удължаването периода на изолация във Великобритания.

Нидерландия обяви, че окончателно състезанието на Зандвоорт няма да се състои през 2020 година, но други надпревари като Гран при на Испания могат да се проведат. Виетнам категорично настоява за своето първо състезание. Страната е съсед на Китай и се смята за феномен в борбата с COVID-19. При 95-милионно население, тя отчита едва 327 заразени, без нито един починал.

В календата мястото си са запазили още Спа и Монца, както и състезанията в Северна Америка.