Формула 1 се утвърди като най-доходоносният спорт в световен мащаб, сочат данни на Форбс.

Това е повече от чудесно за любителите на моторния спорт, за собствениците на отборите, за пилотите, за всички около моторния керван. От 1998 година Формулата е генерирала приход от 16,2 милиарда долара. 

Всичко това е повече от добре, но ако се вгледаме в детайлите около чисто спортната битка, там леко битката е с един кон, или с кон и половина. И това не е само този сезон.

Сега доминира Мерцедес при минали 6 състезания, а Ферари се опитва откъслечно да си премери силите с конкурентите. Сезонът е дълъг, но едва ли Мерцедес ще изпусне доминацията си. Миналата година пак бяха те.

Преди два сезона доминацията беше на Ред Бул, а останалите се боричкаха за местата от второ и нататък. Бяха направени промени в правилата, в моторите, но продължава доминацията на един определен отбор.

Макларън се опитва да прави нов тим с опитни пилоти, но нещата са на ранен етап. Ред Бул търси проблемите в моторите, а не в пилотите и вътрешните си работи. Уилямс върви добре, но в рамките на призовата тройка. От време на време на подиума се качват и други пилоти, но това е по-скоро изключение от правилото.

Заубер, Форс Индия, Лотус, Торо Росо и Мейнър са в кервана, но по-скоро, за да оформят стартовата решетка.

От Изток идват големи пари за организиране на Гран При, което едва ли ще бъде пропуснато от организаторите на надпреварата, но целта на неутралните фенове е надпреварите да бъдат по-интересни от гледна точка на битките между отборите, а не само един тим да конкурира двамата си пилоти.

Дано в един момент нещата се променят, за добро към феновете на Формула 1.