Българският мотоциклетист и шампион Мартин Чой и най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова ще мерят сили на пистата в уникално състезание. 24-кратният шампион на България Чой и 13-кратната национална сноуборд шампионка Жекова ще оглавяват отбори във второто картинг състезание за издръжливост „ЕКО 12 часа на България“. Стартът е на 23 юни, а мястото, което тази година ще се превърне в „малкия Льо Ман“ е картинг пистата в гр. Хасково.

Единствената по рода си отборна надпревара за издръжливост у нас, отбеляза страхотен успех при първото си издание миналата година в гр. Кюстендил. Само след месец, този път гр. Хасково ще посрещне 140 участника от 11 националности. 34 отбора ще се съревновават за най-издръжлив екип на картинг пистата, а целта е да завършат с най-добър резултат 12-часовото предизвикателство.  

В звездния тим на Александра Жекова ще видим също известния със страстта си по моторите актьор Асен Блатечки, както и ултрамаратонеца Краси Георгиев. Предстои да разберем дали мотокросът, с който Сани си „почива“ от бялата писта, ще бъде полезен при толкова сериозна конкуренция, каквато представлява Чой и неговият отбор. Както и дали издръжливостта на Краси Георгиев, който в момента бяга километрите между Черно и Адриатическо море, е достатъчна за картинг в продължение на 12 часа. Отбор „Жекова, Блатечки и Георгиев“ очаква да бъде допълнен от още двама известни спортисти, но кои са те засега се пази в строга тайна.

Отборът EKO Racing Team на Мартин Чой  ще даде изключителен шанс на двама фенове на адреналина и високите скорости да се състезават рамо до рамо с шампиона. Техните имена ще бъдат определени чрез игра във Facebook страницата на генералния спонсор на събитието - бензиностанциите ЕКО България, която ще стартира в близките дни.

След първоначалния етап лично шампионът ще наблюдава втория кръг на подбора в предварителното им състезание на писта „София Картинг Ринг“. Кой още ще се присъедини към двамата късметлии и Мартин в отборното каране на „Еко 12 часа на България“,  екипът му ще издаде в последния момент.