Hyundai представи първата официална скица на новото поколение Hyundai i10 преди премиерата на модела на Автомобилното изложение във Франкфурт (IAA) 2019. Най-новото попълнение в i- гамата на Hyundai се отличавас изцяло нов динамичен дизайнерски почерк, които намира перфектен баланс между гладки форми и експресивни остри линии.

Пропорциите на новото поколение Hyundai i10 са предефинирани по ширина, височина и дължина, за да създадат един нов енергичен и открояващ се дизайн. Благодарение на преоформянето на модела, новата генерация i10 оставя трайно впечатление в А-сегмента на пазара. Новата интерпретация на Каскадната предна решетка изразява спортен характер и включва в дизайна си дневните светлини, като по този начин продължава дизайнерските елементи от сегашното поколение i10. Новите триъгълни въздухозаборници подчертаватширината и стойката на автомобила, както и повишават аеродинамиката му. Х-образната С-колона , видима от далечина, ясно идентифицира автомобила и привлича погледите.

Създаден да бъде лидер в своя сегмент, новото поколение Hyundai i10 ще разполага с широка гама системи за свързаност и безкомпромисна безопасност. На разположение ще бъдат системи като Blue Link®, Apple Car Play, Android Auto, безжично зареждане на мобилни телефони и камера за обратно виждане. Благодарение на тях, водачите могат да се наслаждават на емоционално шофиране без компромиси.

Новият Hyundai i10 плътно следва политиката на марката на тема безопасност, за това моделът ще бъде разполага с най-богата гама от системи за безопасност в своя клас. Ново поколение автономна аварийна спирачка (FCA) използва сензори, за да разпознава не само автомобили, но и пешеходци. Стандартно ще се предлагат и система за разпознаване на умора (DAW), както и система за следене на пътната лента (LKA). Повече подробности за новото поколение Hyundai i10 очаквайте скоро.