На Автомобилния салон в София Toyota представя пълна гама от 6 хибридни модела и въвежда за първи път в България нова лизингова програма за хибридните модели Satisfaction Guaranteed с 6 месеца гратисен период и възможност за замяна.

Премиера на щанда на Toyota прави обновеният Land Cruiser 150, а около него са изложени всички модели на марката. Освен новите модели, за всички автомобили и аксесоари Toyota предлага ексклузивни търговски условия.

Със своя над 65 годишен опит в офроуда, Toyota Land Cruiser продължава да бъде уникален с умението си да комбинира изключителните си качество, издръжливост и надеждност с несравними офроуд възможности и още по-високо ниво на лукс, удобство и престиж. Новото в модела са обновен интериор и екстериор, Toyota Safety Sense системи за активна безопасност, нов Torsen LSD заден диференциал, отопляемо челно стъкло и дюзи на чистачките, нови, допълнителни функции на системите Multi-Terrain Select и Multi-Terrain Monitor, нов 8-инчов дисплей на навигационната информационна система и нов 4,2-инчов мултиинформационен дисплей на приборното табло и нови 19-инчови джанти.

Satisfaction guaranteed e продукт разработен съвместно между Toyota и Sogelease и представлява финансов лизинг с лихва от само 2,72% и уникални за нашия пазар преференциални условия: без лизингови вноски през първите с 6 месеца на договора и възможност за замяна в края на шестия месец на хибридния автомобил с конвенционален от същия модел. При модел Prius замяната се извършва с бензинов Avensis.

Програмата е валидна за всички модели от хибридната гама на Toyota: Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Auris Touring Sports Hybrid, Prius, Prius+, C-HR Hybrid и RAV4 Hybrid. Минималнаta първоначална вноска e 20%, a срокът на лизинга е от 24 до 60 месеца.

Застрахователни партньори на програмата са Bulstrad, Alianz и ДЗИ като за удобство на клиента първоначално се сключват застраховки Гражданска отговорност за 1 година и Автокаско за 6 месеца на тарифно число 2.6% за Yaris Hybrid, Auris Hybrid и Prius, и 2.98% за C-HR Hybrid и RAV4 Hybrid.

Първоначалната полица Автокаско може да бъде платена на 2 вноски. В случай, че клиентът реши да се възползва от възможността за замяна на автомобила платеното самоучастие за хибридния автомобил се запазва и се преизчислява пропорционално към стойността на новия бензинов автомобил от същия модел. В случай, че цената на избрания бензинов автомобил надвишава тази на хибридния, клиентът доплаща частичен аванс за достигане на същия процент самоучастие спрямо цената на новия бензинов автомобил. Клиентът заплаща такса регистрация и застраховки Гражданска отговорност и Каско за новия автомобил.

Автомобилът се заменя с подписване на споразумение към първоначалния лизингов договор, като лихвата се променя с новия промоционален лихвен процент от 3,23%. Клиентът е длъжен да уведоми Лизингодателя и дилърството на Toyota, от което е закупил автомобила си, за желанието си да упражни правото на замяна и да направи нова поръчка за наличен бензинов автомобил минимум 30 календарни дни преди изтичане на 6 месечния гратисен период.

Избраният нов автомобил трябва да бъде с възможност за физическа доставка и регистрация преди изтичането на 6-те месеца. В случай, че клиентът не се възползва от правото си на замяна и запази първоначално закупения хибриден автомобил всички условия по сключения лизингов договор се запазват и лихвеният процент остава преференциален за хибриди – 2.72%. С новото уникалнo предложение, Toyota отново демонстрира своята увереност по отношение на продуктите си, както и иновативно мислене относно съпътстващите ги услуги. Специалните лизингови условия важат в комбинация с традиционните Хибридна Преференция, 6 години гаранция и 10 години грижа за хибридната батерия. 6-месечният гратисен период е най-удобният начин българските клиенти да се уверят лично и без ангажимент в предимствата на хибридната технология.
Освен цялата хибридна армия на Toyota, състояща се от общо 6 модела от всички класове. До леките автомобили гордо са застанали и кросоувърите, начело с легендарния за японската марка RAV4 с хибридна система за задвижване. На щанда е изложен и тоталния хит на марката за тази година - Toyota C-HR. Не са пропуснати и конвенционалните модели Aygo, Corolla и Avensis.

Изцяло новото GT-купе LC 500 и кросоувърът NC са премиерите на Lexus

Футуристичното GT-купе Lexus LC 500 направи своя дебют в България на щанда на Lexus в рамките на Автомобилен Салон София 2017, само 2 месеца след старта на продажбите на модела в Европа. Мощността към задните колела в LC 500 е поверена на доказания, високооборотен 5,0-литров V8 двигател, познат от RC F и GS F. Изцяло алуминиевият V8 двигател с 32 клапана генерира 477 к.с. и 540 Нм въртящ момент. Предаването на въртящия момент към задните колела е поверено на първата в света 10-степенна автоматична трансмисия, вградена в лускозен автомобил, с време за смяна на предавки, сходно с това на трансмисия с два съединителя. Комбинацията от високотехнологична платформа и задвижване осигуряват на LC 500 динамика и управление, необичайни за четириместно купе и ускорение 0-100 км/ч под 4,7 секунди.

Lexus обнови изтънчения, спортен дизайн на един от най-продаваните си модели в Европа и България - NX 300h пълен хибрид и NX 300 турбобензин. Въвеждане на нова вретеновидна предна решетка, нова предна броня и нови алуминиеви колела. Нови тройни Bi-LED фарове с адаптивни дълги светлини, нови LED задни стоп и габаритни светлини и нови LED флуидни предни и задни мигачи. По-голям 10,3-инчов централен мултимедиен и навигационен дисплей. Нови интериорни цветове, подобрени контролни уреди и бутони. При модела NX се въвежда Lexus Safety System +, пакет от 6 асистиращи системи за активна безопасност, познат от Lexus RX. Турбобензиновата версия вече с ново обозначение NX 300 (досега NX 200t)

Civic Type R е звездата на щанда на Honda

На изложението в София се състоя премиерата на най-бързият автомобил с предно предаване в историята до момента  – Honda Civic Type R. Дебютът на модела пред българска публика съвпада и с 25-годишнината на официалния вносител на Honda в България – „Бултрако”, която е подготвила общо три автомобилни и четири мотоциклетни премиери за софийския автосалон. Най-очакваната от тях е именно десетото поколение на Civic Type R, който по-рано тази година записа рекорд на пистата „Нюрбургринг“. Хечбекът с предно предаване е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент, който записа рекордно време на легендарната „Северна дъга“ на германското трасе. Така той подобри с близо 7 секунди постижението на своя предшественик. Производството на модела стартира през лятото, а първите доставки до клиентите ще бъдат осъществени тази есен.
Освен Honda Civic Type R посетителите на автосалона в София могат да видят отблизо новите Honda Civic Hatchback и Honda Civic Sedan. Специално за Автомобилен салон София 2017 компанията „Бултрако“ е подготвила и награда – един от посетителите на изложението може да спечели Honda Jazz. Редом с автомобилите са изложени и някои от най-актуалните мотоциклети на марката Honda - CMX 500A Rebel, NHB89, CB 1100NA и VFR 1200X.