Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и председателят на Управителния съвет на Автомобилната федерация на България (АФБ) Камен Михайлов обсъдиха изминаващата 2020 г. и плановете на централата за следващата година.

Въпреки наложените ограничения заради разпространението на пандемията от COVID-19 АФБ е успяла да организира отлично 53 надпревари, като не са проведени само 4 от предварително планираните в календара на федерацията. Камен Михайлов отличи представянето на шампиона Мирослав Ангелов, който триумфира в три дисциплини – рали, рали спринт и планинско.

Красен Кралев и Михайлов коментираха плановете за 2021 г. Желанието на председателя на УС на АФБ е международните състезания Рали България и Рали Сливен отново да бъдат сред най-интригуващите събития за любителите на автомобилния спорт у нас.

Министър Кралев изрази надеждата си най-престижната и най-стара рали надпревара - България отново да бъде сред кандидатите за включване в Европейския рали шампионат.

Камен Михайлов връчи на спортния министър купа с благодарност за приноса към развитието на автомобилния спорт в страната през 2020 г.