Поредицата от състезания за издръжливост, част от Европейския картинг шампионат, завърши с последното за сезона 24 часово предизвикателство на писта Хасково, в гр. Хасково. В него взеха участие 42 отбора от 15 нации, с общо 250 пилота.

„Еко 24 часа на България“ стартира на 2 октомври, в 12:30 часа. Участниците премериха сили в две категории: GOLD и PRO, изравнени до 84 килограма.

В категория PRO, отново на първо място, се класира френският отбор на MRK Pro, който навъртя 1602 обиколки, следван от PF racing с 1598 обиколки. На трета позиция финишира тимът на Eiriz 2. Това е трета поредна победа в 24 часовите състезания за отбора на MRK Pro като този път, те направиха с 26 обиколки повече, спрямо предходното издание на състезанието.

ЕКО 24 часа България

На почетната стълбичка в категория GOLD, първи се качи украинският отбор NA RUHAN с 1574 обиколки. На второ и трето място се класираха българският отбор MONTANA EXTREME следван от LDB Racing - Белгия.

За едно денонощие на картинг пистата в град Хасково, отборите направиха 1 440 минути постоянно каране.

По традиция всички отбори се изправиха освен пред огромно физическо натоварване и липса на сън, но и пред смяна на движението на трасето, която организаторите отбелязаха със зрелищна заря, точно в 12:30 в полунощ.

В това поредно издание на надпреварата отново взеха участие два специални отбора.  Срещу професионалните картинг състезатели се изправи „Отбор на звездите“, който бе представен от многократния шампион на България и Европа- мотоциклетистът Мартин Чой, легендата на българския спорт - Олимпийският медалист Йордан Йовчев, единственият българин пилотирал Формула 1- Владимир Арабаджиев, Европейската рали шампионка при дамите – Екатерина Стратиева, ултрамаратонецът– Краси Георгиев, младата надежда на българския картинг спорт – Калоян Върбицалиев, Александър Данчев – Шонди и актьорът, и водещ Димо Алексиев.

Звездният отбор завърши на 36 позиция с 1531 навъртени обиколки.

Другият специален отбор събра представители на медии, служители на компанията организатор на проявата и победителя от специална онлайн игра, показал най-добро време на предварителните квалификации.  Те завършиха на 38-мо място с 1523 обиколки.

Организаторите се включиха и в това издание, в благотворителната кампания за малкия Гого от Хасково, като предоставиха за неговото лечение част от средствата, събрани от таксите за участие в състезанието.