Английският национал Рахийм Стърлинг е отказал да се върне в лагера на „трите лъва“ на Мондиал 2022. Той ще направи това едва, когато на семейството му бъде осигурена пълна сигурност.

27-годишният офанзивен футболист на Челси спешно се прибра в Лондон преди мача на Англия срещу Сенегал от осминафиналите на световното първенство, след като стана ясно, че домът му в английската столица е обран.

Крадците са откраднали скъпи часовници на стойност 300 000 паунда, както и дизайнерски бижута. Стърлинг е четвъртият футболист на Челси, който става жертва на грабеж през последните месеци.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Годеницата на английския национал Пейдж е разбрала за атаката на обирджиите в събота вечерта, само 24 часа преди мача срещу Сенегал. Когато разбира за ситуацията, Стърлинг спешно напуска лагера на английските национали и пътува за Лондон.

„Рахийм е предупредил всички в националния отбор, че няма да се върне, докато не бъде подсигурена на 100% сигурността на семейството му. Той умишлено се премести в скъпарски квартал на столицата, тъй като там по-често минават полицейски патрули. Въпреки това е обран“, разкрива пред „Сън“ източник от лагера на „трите лъва“.