Старши треньорът на националния отбор на Хърватия по футбол Златко Далич похвали вратаря Доминик Ливакович за представянето му в осминафиналния двубой срещу Япония на Световното първенство по футбол. Ливакович имаше голяма заслуга за успеха на Хърватия с общото 4:2 след изпълнението на дузпа в срещата. 

„Имахме фантастичен вратар днес. Ливакович беше страхотен. Беше непреодолим. Защити ни при дузпите по много стабилен начин“, коментира Далич, цитиран от агенция „Ройтерс“.

„Имаме 18 нови футболисти, които не бяха на Мондиал 2018 в Русия и им казах, че това е техният шанс да направят история. Японците може и да са ни подценили, но никога не трябва да правиш това срещу хърватите“, добави Златко Далич.

„Ние сме малка държава, но работим здраво и се борим за това, което искаме. Когато започнаха дузпите, бях много уверен и се доверявах на Ливакович“, каза още селекционерът на хърватския национален тим.

„Ще си починем и имаме право да продължим да се надяваме на добри резултати. Имаме качествен отбор, но това Световно първенство е пълно със страхотни отбори. Утре ще анализираме ситуацията. Няма да се предадем. Ще продължим да се борим и да опитваме да постигнем мечтата си да продължим още по-напред на Мондиал 2022“, завърши Далич.