Ден след елиминирането на швейцарския национален отбор по футбол от Португалия на Световното първенство, спортният директор на тима Пиерлуиджи Тами потвърди, че някои от футболистите на били болни с "вирус, който се е разпространявал в хотела".

"Не става въпрос за КОВИД. Това беше вирус, който циркулираше в хотела. Не всички, но няколко футболисти го хванаха", обясни Тами на пресконференция в сряда.

Така той отрече, че вирусът може да се превърне в огнище за зараза, след като швейцарците бяха в контакт с играчите на Португалия, които ще се изправят в събота срещу тима на Мароко.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

От началото на Мондиала няколко швейцарци се разболяха, като версията бе, че са настинали.

Срещу Португалия на терена не успя да излезе Силван Видмер, като селекционерът Мурат Якин призна, че той е "твърде болен, за да играе, има треска и симптоми на грип". Фабиан Шер бе сменен, защото "нямаше повече сили по време на мача", а Нико Елведи "също не беше на 100%".

"Липсваше ни свежест. За съжаление имахме повече играчи, които бяха болни и въстановяващи се, а съперникът бе по-силен и свеж. Платихме за енергията, която вложихме в първите три мача", каза Якин.

"Бяхме наясно с проблема с вируса и направихме препоръки за играчите. В началото това не беше проблем. Но трябва да правим нещата по-добре в бъдеще", каза още директорът Тами.