Вицепрезидентът на Германския футболен съюз Ханс-Йоахим Вацке подчерта, че организацията не е обсъждала освобождаването на селекционера на националния отбор Ханзи Флик от поста му в германския национален отбор, въпреки ранното отпадане от Световното първенство в Катар.

„Изобщо не е обсъждан подобен вариант“, каза Вацке на пресконференция в четвъртък.

„Не всичко беше толкова лошо“, каза той за представянето в Катар.

Gulliver/GettyImages
81 снимки

На среща между Вацке, президента на ГФС Бернд Нойендорф и Флик в сряда беше решено треньорът да остане начело и да води отбора на домакинството на Евро през 2024-а година. Вацке определи дискусията като конструктивна, преминала при взаимно доверие.

Самият Флик се обърна към германските привърженици с призив да бъдат по-търпеливи и да не оттеглят подкрепата си към националите. Особено за предстоящото Европейско първенство в страната.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

„Докато други нации като Бразилия, Аржентина или Мароко празнуваха в Доха от самото начало, върху Германия се изля твърде много негативизъм, а тези неща не остават незабелязани от отбора. Надявам се, че на Евро 2024 футболът отново ще бъде основният ни фокус и феновете ще бъдат солидарни с нас“, каза Флик.

Преди срещата обаче Оливер Биерхоф реши да напусне поста мениджър на германския отбор. Вацке каза, че федерацията не бърза да намери наследник, но ще опита да вземе решение преди Коледа.