Наставникът на Португалия Фернандо Сантош отправи критики към Кристиано Роналдо за реакцията му при смяната по време на мача срещу Южна Корея. Нападателят показа раздразнението си, когато бе изваден в игра в 65-ата минута. Камерите го уловиха да казва: "Той бърза да ме смени".

След срещата всички от португалския лагер се опитаха да обяснят, че реакцията на Роналдо е била насочена срещу играч на Южна Корея. На днешната си пресконференция преди утрешния двубой срещу Швейцария от осминафиналите обаче Сантош промени позицията си.

"Веднага след мача говорих и казах нещо, което ще повторя и днес: на терена не чух нищо, бях прекалено далече и затова видях само как той спори с играч на Южна Корея. Дали гледах записа? Да. Не ми хареса, въобще не ми хареса. От този момент решихме нещата вътрешно в отбора. Всичко е изчистено сега мислим за мача утре. Всеки е концентриран върху мача", коментира Сантош.

Въпреки че е изяснил случилото се със самия Роналдо, треньорът отказа да потвърди, че нападателят ще е сред титулярите утре: "Казвам отбора в съблекалнята. Когато сме на стадиона, ще разберете състава. Те знаят това, така е от пристигането ни. Ще започна с отбора, който мисля, че трябва да играе. Правя така цялата ми кариера. Темата "Роналдо" е приключена, решена е върте в отбора. Всичко е изяснено", завърши опитният специалист.