Хора като Неймар, Винисиус Жуниор, Ричарлисон и Лукас Пакета отбелязаха попаденията си с някои бразилски танцови съчетания, а Тите дори се присъедини веднъж. Някои определиха празненствата им като неуважение към опонентите си, но Тите защити своите играчи, като каза, че танците са част от културата на страната му.

"Няма да правя коментари за тези, които не познават бразилската история и култура и оставям този шум настрана", каза Тите на пресконференция преди сблъсъка с Хърватия. "Уважавам културата и много други деца ще танцуват, защото това е бразилската култура, когато се вкара гол. Не е неуважение, това сме ние и така правим нещата... това даже ще помогне за обучението на децата в училище. Ще продължим да правим нещата по нашия начин".

По-рано този сезон Винисиус Жуниор се сблъска с критики от президента на испанските футболни агенти Педро Браво, който беше обвинен в расизъм, когато каза, че крилото е "маймуна", когато танцува след гол. Спорът не е спрял атакавуащия играч нито някого от съотборниците му.