В Белгия скочиха на звездата на отбора Кевин де Бройне и го обвиниха за слабата игра на отбора на световното първенство в Катар и по конкретно за загубата от Мароко с 0:2. 

Червените дяволи се измъкнаха в първия си мач, когато победиха Канада, но срещу Мароко не им се размина и шансовете да отпаднат още в групата вече са доста сериозни, тъй като им предстои мач с Хърватия. 

„Той загуби топката 27 пъти!“ отбеляза местното издание „HLN“. „Отборът се нуждае от нова кръв и освежаване“ отбеляза анализаторът Ян Мулдер, а в оценките на „Le Soir“ Батшуай и Куртоа имат тройки, а Де Бройне четворка. 

Полузащитникът блести сериозно за Манчестър Сити и мнозина го поставят в Топ 3 на най-добрите играчи в последните години, но в Катар е много далеч от тази си форма. 

„De Standaart“ пък твърди, че играчите са в лоши отношения. „Загубата срещу Мароко ясно показа, че футболистите не вярват един в друг. Може ли някой да събуди Де Бройне? Видя, че той не показва никаква колегиалност и съчувствие. В Сити може и да записва добра статистика, но по-внимателно вглеждане ще покаже, че и за тях не е толкова добър. Липсата на радост от играта е достатъчно показателно“ пише изданието.