Старши треньорът на националния отбор по футбол на Мексико Херардо „Тата“ Мартино заяви, че докато тимът му има шансове на Световното първенство, ще продължава да се бори. Мексико загуби с 0:2 от Аржентина във втория си мач от група „С“ и остава с 1 точка в актива си. Сега за мексиканците предстои двубой срещу Саудитска Арабия, докато аржентинците ще играят срещу Полша.

„Докато имаме шансове, ще се опитаме да ги оползотворим. Саудитска Арабия се нуждае от победа, както и ние. Нямам съмнения, че ние ще дадем всичко от себе си, за да спечелим. Трябва да отбележим голове и вярвам, че ще успеем“, коментира Мартино, цитиран от агенция „Ройтерс“.

По повод изявите на Лионел Меси, Херардо Мартино заяви: „Той показа, че в рамките на 30 секунди може да бъде ни нарани. Намериха Меси в добра позиция и той отбеляза от дистанция. Ние играхме с обичайната ни енергия. Аржентина нямаше чисти голови възможности до попадение на Меси“

„Мачът срещу Аржентина беше много труден. Вторият им гол ни нанесе голям удар. Вероятно не постигнахме това, което очаквахме в атака. Липсваше ни завършващото подаване. Не сме загубили нашия стил, но нямахме постоянство при владеенето на топката“, призна Мартино.

„Все пак се държахме добре срещу огромен противник и съм сигурен, че ще играем по същия начин и в следващия мач“, добави Херардо Мартино.