Отборите на Сърбия и Швейцария се изправят в директен сблъсък от Група G на Мондиал 2022. Двубоят на стадион „974“ започва в 21:00 часа и ще може да го гледате НА ЖИВО с картина в сайта Gong.bg!

Сърбия се нуждае от победа, за да продължи напред, докато на Швейцария и равенство стига, ако Камерун не победи Бразилия в другия двубой от групата.

Сръбския национален отбор изпусна преднина от два гола именно срещу Камерун в мач, който завърши 3:3. Разбира се, националният селекционер – Драган Стойкович, както и избраниците му, бяха много разочаровани след равенството с африканския тим, защото задачата им за продължаване към 1/8 финалите стана много сложна. Швейцария пък записа победа именно срещу Камерун в първия си двубой от Световното първенство в Катар с 1:0 и сега е с 3 точки в групата, на временното второ място зад Бразилия.

Ноа Окафор е под върпос за швейцарците, след като получи лека контузия в предния мач. Други кадрови проблеми пред селекционера на Швейцария.

От друга страна Стойкович заложи на сериозни промени в двата си мача, като може би най-голямата изненада бе, че Душан Влахович не се появи в игра срещу Камерун, както и Неманя Гудел. И двамата бяха титуляри срещу Бразилия.

Ще видим какви промени са замислили двамата селекционери тази вечер.

Сърбия е с 1 точка в групата и ще се нуждае от задължителна победа, за да продължи напред и то ако Камерун не победи Бразилия. Швейцария пък ще се задоволи и с равенството, тъй като това ще им донесе актив от 4 точки и продължаване към елиминационната фаза.

Швейцария и Сърбия имат само един мач помежду си и той е на Мондиал 2018, когато групата е почти същата – Бразилия, Швейцария, Сърбия и Коста Рика. Тогава швейцарците побеждават с 2:1 и се класират напред, докато сърбите остават на третото място.