Селекционерът на Аржентина - Лионел Скалони, призна, че мачът срещу Австралия от 1/8-финалите на Мондиала в Катар, спечелен с 2:1, бил много труден, но в същото време разкри, че тимът изживява незабравими моменти в момента.

Той защити и нападателя Лаутаро Мартинес от критиките, след като таранът на Интер направи няколко сериозни пропуска в мача срещу „кенгурутата“. С успеха аржентинците ще се изправят срещу Нидерландия на ¼-финалите.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Лаутаро ни е спасявал много пъти. Той ни е носил радост и ще продължи да го прави. Чудесно е, че Хуалиан Алварес вкара гол, Лаутао Мартинес също ще дочака своя момент“, заяви Скалони.

„Мачът беше труден. Австралия оказа сериозна съпротива през първото полувреме. На почивката внесохме известни корекции, които ни помогнаха. Мисля, че заслужавахме да спечелим спокойно. Не успяхме да вкараме трети гол и последните минути бяха нервни“, коментира наставникът на „албиселесте“.

Gulliver/GettyImages
93 снимки

„Много е вълнуващо да сме тук и да сме толкова сплотени. За всички, които са част от отбора, това са уникални и незабравими моменти“, каза още Скалони.