Подготовката на Аржентина за мача от четвъртфиналите на Световното първенство срещу Нидерландия беше помрачена от съобщенията, че Родриго Де Пол е контузен и има опасност да пропусне мача, докато Анхел Ди Мария може да отсъства, след като пропусна победата от 1/8 срещу Австралия.

Лионел Скалони не прие добре въпросите и нападна медиите по време на пресконференцията си, като каза: "Нашата тренировка беше при закрити врати, защо ме питате за Де Пол? Опитвате ли се да помогнете на Нидерландия? Не е добре за нас, когато изтича информация в медиите, всичко е много странно. Има още една тренировка и ще видим дали Родриго и Ди Мария ще могат да играят, или не. Системата вероятно ще зависи и от това как се справят физически крилата, тъй като важното е, който и да играе, да е на 100 процента".

Дори ако Ди Мария и Де Пол пропуснат мача срещу "лалетата", Аржентина ще почувства, че има достатъчно огнева мощ в атака, за да заплаши съперниците си. Лионел Меси, Хулиан Алварес, Лаутаро Мартинес и Папу Гомес все още са на разположение за сблъсъка от осминафиналите.